Year V, July – December 2020, 3 – 4

Shejzat Pleiades 2020, 3 - 4

Italo Sarro

Altre carte sull’Arcivescovado di Durazzo

Oliver Panichi

La ricerca di un giusto governo ottomano: Scutari al tempo del vescovo Benigno Albertini (1832-1838)

Arben Ndreca

Sacer Panniculus Christi – Shpërgani i Krishtit Foshnje që la në Raguzë Gjon Arbnori në vitin 843

Titos Jochalas

Lettere di contenuto velenoso inviate da Londra al Primo Ministro greco scritte nel dialetto albanese di Idra (1824)

Carlo Pardi Summa

Il ruolo di Mons. Ernesto Cozzi nella ricomposizione del clero albanese durante gli anni Venti.

Matteo Mandalà

Aspetti e momenti della formazione giovanile di Luigi Pirandello e di Giuseppe Schirò.

Salvatore Corso

Marco La Piana (1883-1958): la famiglia d’origine e la vicenda umana e scientifica.

Emil Lafe

Gjergj Fishta dhe Kina. Lidhur me vjershën “Casus belli” në vëllimin “Ânzat e Parnasit”.

Shaban Sinani

Të birtë e shekullit të ri (I figli del nuovo secolo) di Migjeni e Shekulli i zënë (Il secolo occupato) di Kadare. – Uno sguardo comparativo.

ARCHIVUM

Willy Kamsi

Nikollë Dakaj: përkthyes e polemist

Willy Kamsi

Át Vinçenc Malaj, O.F.M. Bashkëpuntuer i «Shêjzave»

RECENSIONE

Dhori Q. Qirjazi

Τίτος Γιοχάλας, Τα αλβανόφωνα χωριά της Θράκης – ιστορία και γλώσσα. Εκδόσεις Πατάκη, Αθήνα 2019, [Titos Johalas, Fshatrat shqipfolës të Trakës – histori dhe gjuhë, f. 534 + CD. Botimet Pataqi, Athinë 2019].

Evalda Paci

Lazër Shantoja: “Tingujt shungullues të shpirtit”, përmbledhje shkrimesh publicistike përgatitur për shtyp dhe pajisur me shënime nga Arben Ndreca, Botimet Berk, 2020.

Mimoza Priku

Evalda Paci: Gjurmime filologjike mbi latinitetin dhe shkrimet e vjetra shqipe (përmbledhje studimesh filologjike dhe tekstologjike), Botime Françeskane, Shkodër, 2020.

Dhori Q. Qirjazi

K. Giakoumis, Kodiku Kishtar i Drinopojës dhe i Gjirokastrës (1760-1858) / Ο Εκκλησιαστικός Κώδικας Δρυϊνουπόλεως και Αργυροκάστρου (1760-1858), Kolegji Universitar LOGOS, Tiranë 2020, 528 f.