Year IV, January – June 2019, 1 – 2

kopertina Shejzat 1-2 2019

Jose M. Floristan

Stradioti albanesi al servizio degli Asburgo di Spagna (I): le famiglie albanesi Bua, Crescia e Renesi

Arben Ndreca

Disa dokumente rreth Gjon dhe Gjergj Kastriotit në sllavishten e vjetër (Pjesa II)

Italo Sarro

Le missioni sopra Scutari al tempo di Mons. Giorgio Radovani

Bardhyl Demiraj

Enigma filologjike në Gravurën e Ardenicës

Carlo Pardi Suma

La figura di Ernesto Cozzi. Da missionario in Albania a Delegato Apostolico (I parte)

Matteo Mandalà

Sulla traduzione della letteratura orale arbëreshe e la polemica dimenticata tra Schirò e De Grazia

Giuseppina Turano

Përkthimi ndërgjuhësor dhe ai ndërkulturor. problemi i marrëdhënies me alteritetin: rasti i romanit Prilli i thyer i Ismail Kadaresë

Emine Sadiku

Konsumimi semantik, burim i pashtershëm shprehësie

Mimoza Hysa

“Korbi” i Isuf Luzajt – si model i poezisë së tij filozofike

ARCHIVUM

Karl Gurakuqi

Testamenti i Mustafa Krujës

Zef Valentini

Mustafa Kruja mjeshtër gjuhe

Ernest Koliqi

Mustafa Kruja si njeri kulture

RECENSIONE

Evalda Paci

Lucia Nadin, Ikona e Skënderbeut në jetën kulturore dhe artistike të Venedikut. Nga historia te miti: shekujt XV-XVIII, Tiranë 2018