Year III, July – December 2018, 3 – 4

Shejzat 3-4 2018

Johannes Koder

Illyrikon dhe Illyrios. Emra gjeografikë dhe etnikë të familjes së fjalës *illyr në burimet bizantine

Arben Ndreca

Emni “Kastriot” në një letër serbisht të vjetit 1368

Jovan Radonić

Disa dokumente rreth Skënderbeut

Mikel Pllumaj

Dy përvjetorë

Evalda Paci

Çështje të studimit të disa varianteve të botimit të veprave të Marin Barletit

Matteo Mandalà

La kalimera di Lazzaro: Varianti testuali siculo-arbëreshe

Italo Sarro

Una scuola laica a Scutari nel 1781

Marco Moroni - Ariana Hoxha

I Collegi Illirici di Loreto e Fermo e la cultura albanese: le dispore del passato e quella di oggi

Leonardo M. Savoia - Majlinda Bregasi

Gjuha shqipe dhe identiteti i emigrantëve shqiptarë në Itali

ARCHIVUM

Mustafa Kruja

Dinastij’ e Kastriotvet dhe betej’e parë e Kosovës (1389)

Mustafa Kruja

Historij’ e Skënderbegut