Year II, January – June 2017, 1 – 2

kopertina_Shejzat_1_2_2017

Johannes Koder

Defter-i sancak-i arvanid si burim për informacione demografike mbi Epirin në kapërcyell nga sundimi bizantin në atë osman.

Bardhyl Demiraj

Rishtarë shqiptarë në Kolegjin Ilirik të Loretos. II. Klasifikimi i dokumentacionit arkivor.

Lucia Nadin

Giorgio Radovani e Francesco Borzi e il loro contributo – di ricognizione sul campo – all’Illyricum Sacrum di Farlati – Coletti.

Italo Sarro

Monsignor Giorgio Radovani, vescovo di Scutari.

Blerina Suta

Rreth themelimit të një kolegji shqiptar më 1585

Kurt Gostentschnigg

Heinrich Clanner Ritter von Engelshofen. In the service of general chief of staff Franz Conrad von Hötzendorf on the way in Albania

Albert P. Nikolla

Vështrim antropologjik mbi dhunën ndaj Kishës Katolike në vitin 1967

Majlinda Bregasi

Diskursi politik në diktaturë. Aktet gjuhësore si krijuese të modeleve mendore

Maria Zannini

Italia dhe shqiptarët: shfaqje e rishfaqje të një paradigme të veçantë diskursive

Eugjen Merlika

Idetë dhe parimet e Atë Gjergj Fishtës për organizimin e kombit dhe të shtetit shqiptar.

ARCHIVUM

Letërkëmbimi i Hamdi Bushatit – Nga Gjovalin Çuni

Letërkëmbim Hamdi Bushati – Lumo Skëndo

Letërkëmbimi Hamdi Bushati – Eqrem Çabej

Dokumente për historinë e Shqipnisë gjatë pushtimit italian 1939-1943 (përgatitën: E. Merlika, C. Pardi Suma)

Letërkëmbim ndërmjet Mustafa Krujës dhe Miftar Spahisë në vitin 1956 (E. Merlika)

RECENSIONE

Andrea Shundi

E(t)nogastronomia arbëreshe (shtjellohen 610 receta gjellësh dhe ëmbëlsirash). Botime “Vllamasi”, Tiranë, 2016, ISBN 978 9928 206 183; 437 f. (E. Lafe)

Italo Sarro

La Madonna del Buon Consiglio. Storia di un viaggio straordinario, Editrice Silvio Pellico, 2016; botimi shqip: Italo Sarro, Zoja e Këshillit të Mirë, Onufri, Tiranë 2017, ISBN 978 9928 226 50 1, ff. 215. (E. Paci)

Albania Sacra. Geistliche Visitationsberichte aus Albanien. 4: Diözese Pulati. Herausgegeben und bearbeitet von Peter Bartl, Harrassowitz Verlag, Wiesbaden 2017, 367 S. ISBN 978 3447 1084 54. (Shêjzat)