Year IV, July – December 2019, 3 – 4

kopertina Shejzat 3 + 4 2019

Ardian Ndreca

Instituti i martesës në Kanunin e Lekë Dukagjinit

Carlo Pardi Suma

La figura di Ernesto Cozzi. Da missionario in Albania a Delegato Apostolico (II parte)

Kurt Gostentschnigg, Karl Kaser

Albania’s Relations with Austria and Hungary in the Interwar Period – a Case of Postcolonialism?

Emine Sadiku

Shprehje dëftore me funksion anamnestik

Evalda Paci

Fjala e Zotit ndër meditime e trajtesa të Imzot Vincenc Prennushit O.F.M.

Lucia Nadin

La veste veneziana di Scanderbeg Principe di Epiro nella Historia di Barlezio. Ovvero se il linguaggio iconico è al servizio della politica.

Arben Ndreca

Drama e panjohun “Lavditë e Skënderbeut” e shek. XVII në “Commedia dell’arte” të teatrit italian.

ARCHIVUM

Ernest Koliqi

Shtatëdhetëvjetori i lindjes së Mustafa Krujës

Zef Valentini

Mustafa Kruja si studjues

Ernest Koliqi

Nji trashigim shpirtnuer

Tahir Kolgjini

Perëndoi mâ i Ndritëshmi Hyllë i Nacjonalizmës Shqiptare

RECENSIONE

Shejzat

Albulena Blakaj, Goethe dhe receptimi i tij në kulturën shqiptare, SHB “OM”, Prishtinë 2017, 419 ff., ISBN 978-9951-632454.

Evalda Paci

Rreth nji tubimi të rëndësishëm shkencor albanologjik në Universitetin e Zarës (3-5 tetor 2019)

Blerina Suta

“Studimet Albanistike në Itali”: konferencë shkencore ndërkombëtare (22-23 tetor 2019)